АГЕНДА ОД ВТОРИОТ ПРОМОТИВЕН НАСТАН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ CHILDREN@GAME.EDU.NATO

Втор промотивен настан во рамките на проектот Children@Game.Edu.NATO финансиран од Северноатлантската алијанса – НАТО, како дел од глобалната прослава на 70 годишнината од формирањето на НАТО пактот.

Дата: 19.10.2019 (Сабота). Локација: Факултет за информатички и комуникациски технологии – Битола

АГЕНДА

11:00 – 12.00 Регистрација и подготовка на финалистите (Подготовка на поставките за презентација на игрите).

12:00 – 12:30 Отворање на настанот (поздравни говори – Вонр. проф. д-р Андријана Боцевска, Декан на ФИКТ, Проф. д-р Игор Неделковски, Претседател на Одборот на ГАУС Институт – Битола, Пол. Зоран Јанкович, Шеф на Мисијата на НАТО во Скопје)

12:30 – 14:00 Саем на игри (практична демонстрација)

14:00 – 15:00 Пауза за ручек

15.00 – 16.00 Прогласување на награди и доделување на признанија и сертификати

Leave a comment