Есеј на тема „НАТО“ – Надја Илијевски, ООУ„ Блаже Конески“ – Скопје, V-1

Северноатланската организација НАТО е формирана со цел да се зголеми безбедноста во сите држави. НАТО е меѓународна организација во која сакаат да се придружат многу држави вклучувајки ја и нашата. Во оваа организација припаѓаат 29 држави кои се членки од  Европа и Северна Америка. На одредено време се одржуваат состаноци на кои се дискутира за важните теми и се разговара за тоа како државите можат да се подобрат сигурноста на децата и луѓетро. Задолжението на НАТО е да се грижи за државите и нивната безбедност. Оваа организација е формирана на 04.4.1949 година. Јас мислам дека НАТО е организација која е формирана со примена и цел за мир и стабилност во сите земји во светот.

Име на авторот: Надја Илијевски

Родена-  23.04.2008г    (11год)

ООУ„ Блаже  Конески“     V-1 одделение

Скопје

Ментор – професор по одделенска настава: Јадранка Клисарова

Leave a comment