Ловиме НАТО знамиња

Ментор/Автор Професија Училиште и град
Оливера Димовска Иљовска   Педагог по физичко воспитување Ј.У.О.Д.Г. “Орце Николов “ Скопје
Ученички тим1. Кировски Кристијан
2. Зафировска Мија
Возраст/и на деца за кои ја предлагате играта4-6 години

Упатство за игра- Чекори и правила за игра

Вовед:
Играта содржи сет од знамиња членки на НАТО и две јадици со магнет.

Упатство за игра:
Децата се обидуваат да уловат едно знаме од земјите членки на НАТО, со цел да го препознаат и да ја именуваат земјата членка на НАТО.

Leave a comment