OОУ „25 Мај“ – Скопје / Sh.F.K. “25 Maj” – Shkup (Arife Jahii VIII)

Çka është NATO?

 

E kemi dëgjuar shpesh por besoj se shumë pak nga ne e kuptojm se [ka do të thotë, sepse nuk na ka interesuar. Por tani ditë e më shumë po shtohet përdorimi I kësaj fjale, andaj kemi filluar të interesohemi për historinë e saj.

Vendi ku për së pari herë është krijuar qendra e NATO-s është Brukseli – Kryeqyteti I Belgjikës, më 4 prill 1949.

Nato ka për detyrë të mbrojë shtetet që marin pjesë në të dhe tu mundësojë atyre më së pari drejtësinë, pastaj edhe shumë gjëra tjera. Deri më tani bëjnë pjesë 29 shtete, ku edhe Maqedonia Veriore do të rradhitet si vendi I 30-të.

 

Arife Jahii kl. VIII

Sh.F.K. “25 Maj”

Mentor: Teuta Haskaj Vojnika

Leave a comment