ООУ „Димче А Габерот“ – Демир Капија, II-а одделение

Што е НАТО?

Дечињата дадоа вакви искази:

 

Давид Анѓелов-химна

Добрин Стојанов-крал

Ана Крстевска-дрвено

Ѓорѓи Блажов-песна

Емилија Ристова-војник

Матеа Павлова-знаме

Јоана Каранфилова-радост

Петар Стојанов –држава

Давид Симитчиев-одмор

Надица Анѓелова-Грција

Кристина Гацева-црква

Дамјан Ефтимов –Охрид

Димитриј Јанев –птица

 

ООУ„ Димче А Габерот„ Демир Капија

Ученици од II а одделение

Одделенски наставник: Тинка Палиниќ

Leave a comment