ОУ „Санде Штерјоски“- Кичево

Мене НАТО ме асоцира на знамиња и љубов .
Сефора Мехмеди(10г.)

 

НАТО носи среќа .
Амела Мамудоска (12г.)

 

НАТО е голем штит.
Филип Срезоски (10г.)

 

Јас мислам дека НАТО е семејство во кое сите се еднакви и сложни .За мене НАТО  представува голема група на луѓе кои се штитат едни со други,заедно војуваат и заедно слават.
НАТО е голема заедница во која сите се грижат едни за други.
Сара Костадиноска (10г.)

 

НАТО е цврст дом во кој живеат дваесет и девет членови на едно семејство.
Посакувам мојата татковина да биде триесетиот член на ова големо семејство.Кога имаш големо семејство тоа значи дека имаш и сила,сигурност ,спокој.

Антонио Јовески (10г.)

 

За мене НАТО представува ПОМОШ.
Нерима Реџепоска ( 10г.)

 

НАТО го замислувам како голем и цврст ѕид ,изграден од цврст камен и тој ѕид никој не може да го сруши.
Мене НАТО ме асоцира на слобода и заштита!

Хадиса Керелоска (10г.)

 

НАТО е знаме во многу бои !

Неџмија Јашароска (10г.)

 

НАТО е нова ,голема држава која е дом за сите.
Анастасија Богојовска(9г.)

 

НАТО е небо во кое е убаво да се гледа .Понекогаш на тоа небо има и облаци ,но најчесто е чисто и осветлено.
НАТО ме асоцира и на виножито,шаренило.
Елмедина Арифоска (10г.)

 

Нато представува моќ.
Анифа Фазлијоска (11г.)

 

НАТО е множина !
НАТО е среќа!
НАТО е заштита!

Сара Рустемоска (10 г.)

 

Ментор: Цветанка Србиноска

ОУ ,,Санде Штерјоски ,,-Кичево

Leave a comment