Stability Country Bitola Alliance What does NATO mean to you? Children Drawing Video Board Game Games Media Digital #NATO 70 years 2019 Summit Pact Members North Macedonia Anniversary 4th April NATO@70 What is NATO?

Победници

најдобрите игри на натпреварот „Учиме за нато“ –
натпревар за креирање едукативни игри

Учиме за НАТО

натпревар за креирање едукативни игри
На натпреварот се пријавени вкупно 49 игри

ШТО ЗНАЕМЕ ЗА НАТО?

70 прашања и одговори по повод 70 годишнината од основањето на НАТО

ШТО Е ТОА НАТО

ЗБИРКА НА ДЕТСКИ ТВОРБИ НА ТЕМА „ШТО НАТО ЗНАЧИ ЗА ТЕБЕ“
ВИДЕА ОД УЧЕНИЦИ ОДГОВАРАЈЌИ НА ПРАШАЊЕТО „ШТО НАТО ЗНАЧИ ЗА ТЕБЕ“

КОНКУРС НА ТЕМА „ШТО Е ТОА НАТО?“

лИКОВНИ ТВОРБИ ИЗРАБОТЕНИ
ОД УЧЕНИЦИ ДО 17 ГОДИНИ
НА ТЕМА „ШТО ЗНАЧИ НАТО?“

ЦРТЕЖИ

ТЕКСТОВИ НАПИШАНИ ОД
УЧЕНИЦИ ДО 17 ГОДИНИ
НА ТЕМА „шТО ЗНАЧИ НАТО?“

ЗА ПРОЕКТОТ

Да се утврди што значи НАТО за најмладата популација (0-17), и преку интерактивни
едукативни игри да се едуцираат младите, нивните родители (особено мајките) и наставници
(претежно жени) на оваа тема што НАТО би можело да им значи.

најнови вести
03 Сеп07:18
03 Сеп07:18
Сеп 2019
Сеп 2019
christopher-paul-high-y7Qq9IrgpOA-unsplash

КОНКУРС – Учиме за НАТО

Почитувани професори, наставници, учители, стручни соработници и родители, придружете ни се на повикот за креирање на едукативни игри на тема „Што знаеме за НАТО“.